ISOO.nu

ISOO.nu

Stationsplein 46
1948 LC Beverwijk

T 06 - 519 893 77

http://www.isoo.nu

Ga naar de website
Openingstijden
Dinsdag
20.00 - 22.00 uur
Foto winkel ISOO.nu

Route

Omschrijving

Wat is isoo.nu

ISOO.nu is het centrum voor fotografie in de regio IJmond en omgeving. Vanuit station Beverwijk organiseert ISOO exposities, lezingen, workshops en andere activiteiten. Gehuisvest in de mooie glazen locatie van het NS stationsplein in Beverwijk kunnen amateur- en beroepsfotografen elkaar ontmoeten, informatie uitwisselen, plannen maken, activiteiten plannen en exposities organiseren.

Het centrum is laagdrempelig toegankelijk voor eenieder die is geïnteresseerd in fotografie en daarmee bezig is of wil zijn. Jong en oud. Zo is bijvoorbeeld ook Young Art betrokken bij de organisatie. In het centrum is altijd een foto-expositie. De openingstijden zullen nog beperkt zijn, maar worden uitgebreid zodra er voldoende mensen zijn die willen meedoen bij de organisatie en uitvoering van het fotocentrum. Als je interesse hebt om mee te doen, meld je dan aan bij info@isoo.nu.

ISOO.nu is een initiatief van de werkgroep fotografie van de Stichting Kunst & Cultuur Beverwijk en bestaat uit René Beentjes, Jan Aardenburg, Michel Mulder, Hans v.d. Mast en de stadsfotograaf.

Adres: Stationsplein 46, 1948LC, Beverwijk

Stichting Kunst & Cultuur

Kan het niet ispirerender, kan er niet meer en kan het ook beter? Dat vroeg een groep creatieven zich in 2000 af over het Beverwijkse culturele klimaat. Men miste nogal wat. In het bijzonder: een volwassenen poppodium, een bescheiden theater en een warmhartigkunst-en aankoopbeleid. In het algemeen: de waardering van de gemeente voor kunst en cultuur.

Na een roerige avond in het café met gemeentepolitici, kunstenaars, muzikanten en belangstellenden werd besloten tot oprichting van een stichting. Maart 2001 werd de notaris aan de Zeestraat bezocht. En vanaf die dag bestaat de Stichting Kunst & Cultuur Beverwijk, kunstencultuurbeverwijk.nl

‘Vernieuwen en coördineren’, dat is de samenvatting van Stichting kunst en cultuur statuten. ‘Vernieuwen’ omdat het culturele leven van deze stad frisbloed kon gebruiken en coördineren omdat in deze stad véél meer gebeurt dan vaak wordt verondersteld.

De Stichting Kunst & Cultuur Beverwijk wil kunstzinnige en culturele plannen ontwikkelen en uitvoeren én anderen ondersteunen en stimuleren om deze op touw te zetten. Dit op het gebied van film & fotografie, literatuur & poëzie, beeldende kunst, muziek en projecten.

De stadsfotograaf

De stadsfotograaf is een initiatief van stichting kunst en cultuur. De gedichten van de stadsdichter, een initiatief dat nu al twaalf jaar door de stichting Kunst en Cultuur Beverwijk wordt gedragen, werden geprint als posters en ansichten. Acht jaar geleden leek het de stichting leuk om een beeld toe te voegen aan de gedichten. Zo ontstond het idee van de stadsfotograaf.

Elk jaar wordt een nieuwe stadsfotograaf benoemd door de Stichting. De eerste drie stadsfotografen Peter Hageman, Carla Ellens (beeldblic) en Rene Kuipers hebben foto’s gemaakt naar aanleiding van een gedicht van de toenmalige stadsdichter. Daarna is het concept losgelaten en werd er een thema (opdracht) gekozen. Bert Giebels (zelfs 2 x achtereen stadsfotograaf) kreeg als opdracht mee; ‘versla belangrijke evenementen in Beverwijk’. Dit werd 4 mei, koninginnedag, beek als bron en feestweek Beverwijk. Mark Welagen werd winnaar het jaar daarop met een serie mugshots van Beverwijkse ondernemers. Als stadsfotograaf heeft bij deze serie verder uitgebreid wat tot een prachtig resultaat heeft geleid. Herman Wubbolts kreeg als opdracht, versla de crisis. De eer is nu aan Marco Maljaars, het thema moet nog worden ingevuld.

Fotocafé IJmond

ISOO Fotocafé IJmond is een initiatief met als doel fotografen uit de IJmond bij elkaar te brengen om gezamenlijk in een ontspannen sfeer informatie uit te wisselen over fotografie en alle facetten die daarbij horen. Elke eerste donderdag van de maand wordt het Fotocafé georganiseerd in het stationsgebouw te Beverwijk.