Leemans Schoenen

Leemans Schoenen

Breestraat 41a
1941 EE Beverwijk

T 0251 - 210 315

http://www.leemansschoenen.nl

Ga naar de website
Openingstijden
Maandag
9.30 - 18.00 uur
Dinsdag
9.30 - 18.00 uur
Woensdag
9.30 - 18.00 uur
Donderdag
9.30 - 21.00 uur
Vrijdag
9.30 - 18.00 uur
Zaterdag
9.30 - 17.00 uur
Foto winkel Leemans Schoenen

Route

Omschrijving

Leemans Schoenen is een echt Amsterdams bedrijf en is opgericht in 1895. Het echtpaar Leemans opende haar eerste winkel aan de Kinkerstraat 152, te Amsterdam. Mede door de twee zoons Ton en Jaap Leemans groeide het bedrijf uit naar 6 vestigingen. 

Leemans Schoenen heeft inmiddels ook haar vleugels buiten Amsterdam uitgespreid. In de begin jaren 80 opende Leemans Schoenen een winkel in Woerden. De toon was gezet en al snel volgden de winkels in Alphen aan de Rijn en Purmerend. 

Uit het huwelijk van Jaap werden de zoons Jacques en Simon geboren. Eind jaren 80 kwamen de beide zoons in de zaak. Eerst de oudste zoon Jacques en 2 jaar later zijn broer Simon. Tot op heden is dit de derde generatie binnen het familiebedrijf. 

Dit motiveerde vader Jaap om het bedrijf te moderniseren en verder uit te breiden tot “de schoenen winkel van de Randstad en omstreken”. Vele openingen van nieuwe vestigingen volgden, alsmede de verhuizingen van het hoofdkantoor en distributie centrum. Eerst van Osdorp naar Vijfhuizen en later naar Hoofddorp. Wegens expansie hebben wij inmiddels een groter pand betrokken aan de J.C. Beetslaan 95, te Hoofddorp. 

Vader Jaap heeft helaas deze laatste grote verhuizing niet meer mogen meemaken. In juni 2003 kwam hij op 74 jarige leeftijd te overlijden. Dit was een enorme schok voor beide zoons. 

Onder het motto “volhouden geeft voldoening” gingen Jacques en Simon verder met het voorzetten van vaders levenswerk. Op dit moment bestaat het bedrijf uit 19 winkels, een webshop en een modern kantoor en magazijn. 

Leemans schoenen is actief in het midden segment met vele bekende A-merken en internationale collecties in verschillende prijsklassen. Wij zien u graag in één van onze winkels, waar wij voor iedereen een ruim aanbod van kwalitatief hoogwaardige en moderne schoenen aanbieden. 

Service en een persoonlijke bediening staan bij ons hoog in het vaandel. Al onze medewerkers staan klaar om u met raad en daad terzijde te staan bij het persoonlijk adviseren van uw aankoop.